Nyponbollar

Små och naggande goda men fullproppade med C-vitamin och andra nyttigheter. Smakar gott till kaffet efter maten eller som minimellis efter en rask promenad eller ett träningspass.
Antal: 20-15 stycken
  • Energi: 30 kcal
  • Protein: 1 gram/portion
  • Fett: 5 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad, minst 86-procentig
  • 2–3 msk kokosolja
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1/2 dl nyponskalsmjöl
  • 1–2 msk kakao att dekorera med

Gör så här

Smält chokladen i mikro eller vattenbad • Tillsätt övriga ingredienser utom kakaon • Låt svalna i kylen i 15 minuter eller längre • Smeten ska bli formbar • Forma valnötsstora bollar och rulla i kakao • Ställ i kylen minst 30 minuter • Håller i minst två veckor.

 

 

 

 

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

EMMA SHEVTZOFF

Krämig tomatsoppa med halloumikrutonger

Vintertid är burktomater en riktig räddningsplanka när man är på jakt efter antioxidanter och vitaminer som gynnar immunförsvaret. Den här soppan är e...

FOTO EMMA SHEVZTOFF

Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Fisk och stuvad spenat är en klassikt smakkombo som kan bli hur tråkig som helst men som här fått fin twist med vitlök och citron....

FOTO: EMMA SHEVTZOFF

Avokado- och grapefruktsallad

Avokadons lena fetma gifter sig perfekt med grapefruktens bitterljuva smak. Här har jag valt att snitsa till kombon med kapris och rostad mandel som g...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Minimuffins med havtorn

Havtorn är ett svenskt superbär som ger en otrolig vitaminkick. Det är ganska syrligt och beskt naturellt men smakar fint i matmuffins....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!