Högrevsfärsbiffar med kumminkål och bacon

- Energi: 680 kcal
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 500 g högrevsfärs
- 150 g bacon, tärnat
- smör, till stekning
- 600 g spetskål eller annan valfri kålsort
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk brödkummin- eller fänkålsfrön
- salt och peppar
Gör så här
1. Forma fyra platta biffar. Knaperstek baconet i lite smör. Ta upp.
2. Bryn biffarna i samma panna. Salta och peppra och håll varmt medan du gör i ordning resten.
3. Dela kålen i stora klyftor och stek gyllene i smör.
4. Häll i grädde och krydda. Låt puttra på medelvärme några minuter. Servera till biffarna och baconet.
TIPS!
Gillar du inte kummin eller fänkål i maten? Testa med din favoritkrydda, eller massa finhackad persilja om du föredrar något milt.
Är du känslig för mejeriprodukter kan du skippa grädden helt och servera med extra kryddsmör.
Detta recept ingår i min senaste kokbok Vardagsgott! som du kan beställa här till bästa pris.
Fotograf: Emma Shevtzoff