Högrevsfärsbiffar med kumminkål och bacon

Smarriga biffar som passar såväl till fest som vardagslyx! Fantastisk fin smakkombo med nötfärs, bacon och krämig kumminkål!
Antal: 4
  • Energi: 680 kcal
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 500 g högrevsfärs
  • 150 g bacon, tärnat
  • smör, till stekning
  • 600 g spetskål eller annan valfri kålsort
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk brödkummin- eller fänkålsfrön
  • salt och peppar

Gör så här

1. Forma fyra platta biffar. Knaperstek baconet i lite smör. Ta upp.
2. Bryn biffarna i samma panna. Salta och peppra och håll varmt medan du gör i ordning resten.
3. Dela kålen i stora klyftor och stek gyllene i smör.
4. Häll i grädde och krydda. Låt puttra på medelvärme några minuter. Servera till biffarna och baconet.

TIPS!
Gillar du inte kummin eller fänkål i maten? Testa med din favoritkrydda, eller massa finhackad persilja om du föredrar något milt.
Är du känslig för mejeriprodukter kan du skippa grädden helt och servera med extra kryddsmör.

Detta recept ingår i min senaste kokbok Vardagsgott! som du kan beställa här till bästa pris.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

FOTO EMMA SHEVZTOFF

Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Fisk och stuvad spenat är en klassikt smakkombo som kan bli hur tråkig som helst men som här fått fin twist med vitlök och citron....

Beställ Vardagsgott! redan idag

Nu är den äntligen här, min nya kokbok! Vardagsgott! är maxad med läcker lågkolhydratmat utan socker, gluten och krångel. 100 % matkärlek! I boken ha...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!