Pestokyckling med feta och oliver
- Energi: 800 kcal
- Protein: 43 gram/portion
- Fett: 65 gram/portion
- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
- 500–600 g kyckling, lår- eller bröstfiléer gärna med skinnet kvar
- salt, peppar
- smör eller olivolja att steka i
- 1 dl pesto
- 3 dl grädde
- 1 dl oliver urkärnade, gröna och/eller svarta
- 200 g fetaost, i tärningar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader • Skär kycklingfiléerna i bitar • Krydda med salt och peppar och stek i smör/olivolja tills de fått fin färg • Blanda pesto och grädde i en skål • Lägg den stekta kycklingen i en ugnsfast form tillsammans med oliverna, fetaosten och vitlöken • Tillsätt pestogrädden och grädda i ugnen i 20 minuter eller tills allt fått fin färg • Servera med blomkålsris, sallad eller annat valfritt lågkolhydrattillbehör.
Tips!
Detta fenomenalt goda recept ingår i nya kokboken Vardagsgott! som innehåller ytterligare 51 goda och enklar LCHF-recept med vardagsmat som går hem hos hela familjen.
Fotograf: Emma Shevtzoff