Belgisk köttfärsgratäng

- Energi: 815 kcal
- Protein: 45 gram/portion
- Fett: 65 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 250 g bacon, tärnad
- 400 g brysselkål, delad
- 1 msk örtkryddor, gärna Herbes de Provence
- 4 msk crème fraiche
- 500 g köttfärs
- 50 g smör
- salt, peppar
- 150 g riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader • Stek bacon och brysselkål i lite smör • Tillsätt örtkryddorna och rör i crème fraichen • Lägg över i en ugnsfast form • Bryn köttfärsen i resten av smöret i samma panna • Smaka av med salt och peppar och bred sedan köttfärsen på brysselkålen och baconen • Strö över osten och gratinera i minst 15–20 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en rucolasallad.
Fotograf: EMMA SHEVTZOFF