Krämig kycklinggratäng

Perfekt allt-i-ett-rätt med milda härliga smaker från pesto och purjo samt ost och grädde. Går hem hos såväl små som stora!
Antal: 4
  • Energi: 965 kcal
  • Protein: 65 gram/portion
  • Fett: 72 gram/portion
  • Kolhydrater: 12 gram/portion

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 1 msk grön pesto
  • 1/2 citron, saften
  • 4 hela kycklingklubbor *
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 1 purjolök
  • 400–600 g blomkål i små buketter, färska eller frysta
  • 200 g riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader • Blanda grädde/crème fraiche, pesto och citronsaft • Dela kycklingklubborna i två delar och bryn dem i olivolja tills de fått vacker färg och är nästan genomstekta • Smaksätt med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form • Skölj och skiva purjon fint och lägg tillsammans med blomkålsbuketterna på kycklingen • Du kan förvälla blomkålen i lättsaltat vatten om du vill, men det behövs inte om du använder riktigt små buketter • Häll över gräddblandningen • Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills blomkålsbuketterna är mjuka och då är även kycklingen genomstekt.

* Det går lika med med urbenad lår eller bröstfilé, fast helst med skinnet på för den goda smakens skull.

Receptförfattare:

Fotograf: EMMA SHEVTZOFF

Relaterat innehåll

Emma Shevtzoff

Tacogratäng med guacamole

Njut av tex mex med gott samvete. Fixa denna läckra LCHF-gratäng med hemgjord guacamole och egen sockerfri tacokrydda....

Emma Shevtzoff

Pestokyckling med feta och oliver

Fira helgen med att svänga ihop en underbar god men löjligt enkel gratäng som det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna hä...

FOTO: EMMA SHEVTZOFF

Belgisk köttfärsgratäng

Överraska familjen med en annorlunda rätt! Supergod kombo av nyttig brysselkål och ostgratinerad köttfärs....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!