Tacogratäng med guacamole

Njut av tex mex med gott samvete. Fixa denna läckra LCHF-gratäng med hemgjord guacamole och egen sockerfri tacokrydda.
Antal: 4
  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 42 gram/portion
  • Fett: 45 gram/portion
  • Kolhydrater: 11 gram/portion

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 1–2 msk smör eller olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 sats tacokryddmix, hemgjord (2 tsk chilipulver 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 1–2 tsk lök- eller vitlökspulver 1 krm cayennepeppar 1 tsk salt)
  • 1 burk krossade tomater
  • 50 g inlagda jalapeños
  • 200 g riven ost
  • 1 sats guacamole

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader • Bryn köttfärsen i smör eller olivolja tillsammans med löken • Tillsätt tacokryddor och tomat • Låt puttra 10–15 minuter på medelvärme tills röran kokat ihop något • Lägg över i en ugnsfast form och tillsätt jalapeños och ost • Gratinera i 15–20 minuter • Gör under tiden guacamolen, enligt recept här intill • Servera med sallad och kanske lite gräddfil med finhackad gräslök.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevztoff

Relaterat innehåll

Emma Shevtzoff

Guacamole

Fantastiskt god guacamole att njuta av till alla tacorätter och tex mex. Tar bara några minuter att fixa men väl värd insatsen....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!