Tacogratäng med guacamole

- Energi: 610 kcal
- Protein: 42 gram/portion
- Fett: 45 gram/portion
- Kolhydrater: 11 gram/portion
Ingredienser
- 600 g köttfärs
- 1–2 msk smör eller olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 sats tacokryddmix, hemgjord (2 tsk chilipulver 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 1–2 tsk lök- eller vitlökspulver 1 krm cayennepeppar 1 tsk salt)
- 1 burk krossade tomater
- 50 g inlagda jalapeños
- 200 g riven ost
- 1 sats guacamole
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader • Bryn köttfärsen i smör eller olivolja tillsammans med löken • Tillsätt tacokryddor och tomat • Låt puttra 10–15 minuter på medelvärme tills röran kokat ihop något • Lägg över i en ugnsfast form och tillsätt jalapeños och ost • Gratinera i 15–20 minuter • Gör under tiden guacamolen, enligt recept här intill • Servera med sallad och kanske lite gräddfil med finhackad gräslök.
Fotograf: Emma Shevztoff