Endive à la crème

- Energi: 450 kcal
- Protein: 15 gram/portion
- Fett: 43 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 4–6 endiver
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk osötad fransk dijonsenap
- 50 g riven parmesan
- 100 g riven Västerbottensost
- 300 g rökt sidfläsk
- 1 msk smör
- salt, peppar
Gör så här
Dela endiverna på längden i halvor eller fyra bitar, beroende på storlek och lägg dem i en smord ugnsfast form • Blanda crème fraiche, senap och osten i en skål, spar lite Västerbottensost till toppingen, och bred röran över endiverna • Strö över det sista av Västerbottensost och grädda i ugnen på 200–225 grader i 30 minuter eller tills rätten fått fin färg • Skär sidfläsket i småtärningar och stek i smör tills tärningarna blivit knapriga • Häll över fläsktärningarna inklusive stekfettet precis innan serveringen.
Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här
Fotograf: Emma Shevtzoff