Indiska blomkålsbollar

Frasiga och supergoda blomkålsbollar som påminner om falafel fast med indisk touch!
Antal: 4
  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud, 700 g
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk sambal oelek, eller en finhackad röd chilipeppar
  • ó dl finhackad färsk mynta eller koriander
  • 2 ägg
  • rapsolja till fritering

Gör så här

Skär bort blast och stock från blomkålen och riv resten på ett grovt rivjärn eller ännu hellre i en matberedare • Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt resten och forma till cirka 25–30 bollar • Värm rikligt med rapsolja i en kastrull med tjock botten eller fritös till 160 grader • Fritera bollarna i omgångar 3–4 minuter, ett halvt dussin brukar vara lagom • Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper • Håll varmt i ugnen på 100 grader och servera med het sambalmajonnäs och sallad!

Servera gär en et sambalmajonnäs som du gör så här:
Blanda 2 dl majonnäs med 2 tsk sambal oelek, en näve finhackad färsk mynta eller koriander och kanske en klick turkisk

TIPS! Det går bra att göra bollarna med blomkålsris från ICA . Praktiskt när man har ont om tid. För det är ju ändå lite pyssel med att tillre da och fritera bollar na. Har du ingen färsk mynta går det lika bra med finhacka d pers ilja och 1 tsk torka d mynta.

 

Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

EMMA SHEVTZOFF

Godbitar från Mera matkärlek

[caption id="attachment_7441" align="alignnone" width="720"] EMMA SHEVTZOFF[/caption] I dag bjuder vi på 6 toppenrecept från LCHF-kokboken Mera mat...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Halloumiomelett

Omeletter är bästa möjliga snabbmaten. Det är bara att knäcka ett gäng ägg, salta, peppra och kanske även tillsätta en fin fyllning. Här riven halloum...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Indiska blomkålsbollar

Frasiga och supergoda blomkålsbollar som påminner om falafel fast med indisk touch!...

EMMA SHEVTZOFF

Konfiterad TIMJANKYCKLING

Mat som sköter sig själv är både praktiskt och gott. Gärna i timmar medan man gör något annat....

Emma Shevtzoff

Kalasfin torskrygg

Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva...

Emma Shevtzoff

Endive à la crème

Endiver med ostigt täcke! Läcker och smakrik sidorätt med minimalt med kolhydrater...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!