Halloumiomelett

Omeletter är bästa möjliga snabbmaten. Det är bara att knäcka ett gäng ägg, salta, peppra och kanske även tillsätta en fin fyllning. Här riven halloumi och färska örter. Superenkelt och ack så gott.
Antal: 2
  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 40 gram/portion
  • Fett: 42 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 1 paket halloumi, 200 g
  • 5–6 ägg
  • salt, peppar
  • valfri örtkrydda
  • 1–2 msk olivolja eller smör
  • rucola till servering

Gör så här

Riv halloumin med ett grovt rivjärn • Knäck äggen i en skål, salta och peppra • Hacka valfri mängd färska örter och blanda • Tillsätt halloumin och rör om och stek omeletten i olja eller smör på medelhög värme • Servera gärna med några skivor salami och en krispig grönsallad om du äter omelett till lunch!

Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ här.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

EMMA SHEVTZOFF

Godbitar från Mera matkärlek

[caption id="attachment_7441" align="alignnone" width="720"] EMMA SHEVTZOFF[/caption] I dag bjuder vi på 6 toppenrecept från LCHF-kokboken Mera mat...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Indiska blomkålsbollar

Frasiga och supergoda blomkålsbollar som påminner om falafel fast med indisk touch!...

EMMA SHEVTZOFF

Konfiterad TIMJANKYCKLING

Mat som sköter sig själv är både praktiskt och gott. Gärna i timmar medan man gör något annat....

Emma Shevtzoff

Kalasfin torskrygg

Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva...

Emma Shevtzoff

Lingondessert

Lingongrädde i glasstrut är en klassisk dessert! Med hackade nötter så blir denna superenkla LCHF-variant riktigt trevlig!...

Emma Shevtzoff

Endive à la crème

Endiver med ostigt täcke! Läcker och smakrik sidorätt med minimalt med kolhydrater...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!