Kalasfin torskrygg

Antal:
  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 38 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 700–800 g torskrygg
  • 300 g schalottenlök
  • 100 g smör
  • 3 msk kapris, minsta sorten
  • salt, peppar
  • 400 g grön sparris
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk ört- eller grillkrydda

Gör så här

Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt!

 

Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ här.

Relaterat innehåll

EMMA SHEVTZOFF

Godbitar från Mera matkärlek

[caption id="attachment_7441" align="alignnone" width="720"] EMMA SHEVTZOFF[/caption] I dag bjuder vi på 6 toppenrecept från LCHF-kokboken Mera mat...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Halloumiomelett

Omeletter är bästa möjliga snabbmaten. Det är bara att knäcka ett gäng ägg, salta, peppra och kanske även tillsätta en fin fyllning. Här riven halloum...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Indiska blomkålsbollar

Frasiga och supergoda blomkålsbollar som påminner om falafel fast med indisk touch!...

EMMA SHEVTZOFF

Konfiterad TIMJANKYCKLING

Mat som sköter sig själv är både praktiskt och gott. Gärna i timmar medan man gör något annat....

Emma Shevtzoff

Endive à la crème

Endiver med ostigt täcke! Läcker och smakrik sidorätt med minimalt med kolhydrater...

Emma Shevtzoff

Lingondessert

Lingongrädde i glasstrut är en klassisk dessert! Med hackade nötter så blir denna superenkla LCHF-variant riktigt trevlig!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!