Kalasfin torskrygg

- Energi: 415 kcal
- Protein: 38 gram/portion
- Fett: 25 gram/portion
- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
- 700–800 g torskrygg
- 300 g schalottenlök
- 100 g smör
- 3 msk kapris, minsta sorten
- salt, peppar
- 400 g grön sparris
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk ört- eller grillkrydda
Gör så här
Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt!
Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ här.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden