Zucchiniplättar

Frasiga zucchiniplättar med gräddfil, hackad rödlök och lite gräslök. Det är gott med gröna bönor till!
Antal: 8 stycken

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 msk salt
  • peppar
  • smör till stekning

Gör så här

Riv halva zucchinin grovt och andra halvan fint. Krama ur vätska med händerna.
Hacka purjolöken fint och blanda den och resten av ingredienserna i en skål.
Klicka ut plättar i en stekpanna och stek i rikligt med smör, cirka 5 minuter per sida.
Servera förslagsvis med en klick gräddfil, hackad rödlök och lite gräslök. Det är gott med gröna bönor till!

Relaterat innehåll

Zucchini och morotsfrallor

De här frallorna är verkligen helt fantastiska! Mjuka, saftiga och gör gott för både kropp och själ. Dessutom är de nötfria och perfekt för dig som är...

FANNY LINDKVIST

Zucchini- och chiaplättar

Goda zucchiniplättar som kan varieras med matigare tillbehör som avokadoröra, grönsaker, lök och pesto eller varma bär. De är goda både kalla och varm...

Fylld Zucchini

Testade denna super goda rätt som var med i bilagan, Allt om LCHF....

Squashsallad

Fräs squash och purjolök i smöret, salta och peppra lite. Låt grönsakerna mjukna något. Ta upp och låt kallna. Blanda gräddfil eller crème fraiche med...

Pizza med zucchinibotten

Skiva zucchinin på längden. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra lätt. Sätt in i mitten av ugnen, 225 grader, ca 5 minuter ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!