Pizza med zucchinibotten
- Energi: 386 kcal
- Protein: 30 gram/portion
- Fett: 57 gram/portion
- Kolhydrater: 12 gram/portion
Ingredienser
Botten
- 2 zucchini
- olivolja
- salt & peppar
Tomatsås
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- olivolja
- 2 tsk torkad basilika eller oregano (eller färska örtkryddor men öka då mängden)
- 0,5-1 köttbuljongtärning
- salt & peppar
Topping
- 400 g nötfärs
- 2 dl skivade, färska champinjoner
- 3-4 tomater
- 2-3 dl riven ost
- ev kryddstark salami
Gör så här
Skiva zucchinin på längden. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra lätt. Sätt in i mitten av ugnen, 225 grader, ca 5 minuter eller tills zucchinin har mjuknat lite.
Gör en tomatsås. Fräs vitlök, lök i olivolja. Häll i en burk krossade tomater, tillsätt örtkryddor och köttbuljong, salta och peppra lite. Låt puttra på svag värme under lock ca 15-20 minuter.
Medan tomatsåsen puttrar, stek upp köttfärsen några minuter. Sönderdela köttet med gaffel medan du steker.
Skiva svampen och tomaterna tunt.
Lägg zucchinin i botten på en ugnssäker form (t ex lasagneform), häll på tomatsåsen och därefter den stekta köttfärsen. Lägg på svamp och tomat, strö över rikligt med riven ost.
Tips: Det är gott att ta ut pizzan efter 10 min i ugnen och lägga på kryddstark salami. In i ugnen igen och grädda klart!
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden