Favoritgratäng med fläskfilé
Det kom ett mejl till redaktionen från Anita Andersson i Karlstad: "Jag vill dela med mig av ett favoritrecept, en fläskfilégratäng. Superenkel att göra och den gillas av både barn och vuxna. Vi som äter LCHF serverar den tillsammans med en grönsallad. Andra kan ta t.ex. ris till."
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 fläskfilé, strimlad
- 2 paket bacon à 140 g, strimlade
- 1 röd paprika, hackad
- 0,5 purjolök, fint strimlad
- 1 rödlök, fint hackad
- 1 liten burk majs
- 4 dl crème fraiche
- salt, peppar, curry, vitlökspulver, paprikapulver
- 1-2 tsk ketchup (kan uteslutas)
- ost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225-250 grader. Stek strimlad bacon och fläskfilé i omgångar. Låt svalna.
2. Blanda creme fraichen med kryddorna (efter smak) och ketchup.
3. Blanda ner paprika, purjolök, rödlök och avrunnen majs i creme fraichen.
4. Tillsätt fläskfilé och bacon och blanda väl.
5. Häll alltsammans i en ugnsform.
6. Hyvla en smakrik ost över så att det täcker gratängen.
7. Sätt in i ugnen tills osten smält och fått lite färg, ca 15 minuter.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!