Födelsedagstårta à la LCHF

- Energi: 300 kcal
- Protein: 5 gram/portion
- Fett: 27 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
Botten
- 1 msk smör till formen
- 3 msk kokosflingor
- 4 ägg
- 1 dl Sukrin Gold
- 1/2 kokosnötsmjöl
- 1/2 dl potatismjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 msk kokosolja
Fyllning och topping
- 100 g skalade hasselnötter
- 5 dl vispgrädde (2 + 3)
- 1 mogen mango
- 2-3 passionsfrukter
- 1/2 liter jordgubbar eller hallon
Gör så här
Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en springform, cirka 22 cm. Och strö kokosflingor.
Vispa ägg och sukrin poröst i 15 minuter. Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör i ägget. Tillsätt kokosoljan. Grädda en bit ner i ugnen 25 minuter. Dela bottnen när den svalnat.
Fyllning och toppning: Börja med att hacka de skalade hasselnötterna. Du kan skala vanliga hasselnöttetr själv genom att rosta dem i en torr stekpanna i omgångar och smula av skalet med händerna mellan varven. Litte pyssligt, men det går.
Skala, kärna ur och mosa mangon med stavmixer till en slät puré.
Vispa 2 dl vispgrädde och blanda väl med mangon. Bred ett lager mangogrädde på en halvan av bottnen, lägg på nästa del och bred resten av mangogrädden överst.
Dela jordgubbarna i 2 eller 4 delar beroende storlek. Ställ åt sidan.
Vispa 3 dl grädde och klä tårtan med grädden. Samla jorgubbarna mitt på. Gröp ur passionsfrukterna och ringla över. Avsluta med att ringla nöthacket runt om och på sidorna.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden