Födelsedagstårta à la LCHF

Antal: 12 portioner
  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 1 msk smör till formen
  • 3 msk kokosflingor
  • 4 ägg
  • 1 dl Sukrin Gold
  • 1/2 kokosnötsmjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk kokosolja
  • Fyllning och topping

  • 100 g skalade hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde (2 + 3)
  • 1 mogen mango
  • 2-3 passionsfrukter
  • 1/2 liter jordgubbar eller hallon

Gör så här

Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en springform, cirka 22 cm. Och strö kokosflingor.

Vispa ägg och sukrin poröst i 15 minuter. Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör i ägget. Tillsätt kokosoljan. Grädda en bit ner i ugnen 25 minuter. Dela bottnen när den svalnat.

Fyllning och toppning: Börja med att hacka de skalade hasselnötterna. Du kan skala vanliga hasselnöttetr själv genom att rosta dem i en torr stekpanna i omgångar och smula av skalet med händerna mellan varven. Litte pyssligt, men det går.

Skala, kärna ur och mosa mangon med stavmixer till en slät puré.

Vispa 2 dl vispgrädde och blanda väl med mangon. Bred ett lager mangogrädde på en halvan av bottnen, lägg på nästa del och bred resten av mangogrädden överst.

Dela jordgubbarna i 2 eller 4 delar beroende storlek. Ställ åt sidan.

Vispa 3 dl grädde och klä tårtan med grädden. Samla jorgubbarna mitt på. Gröp ur passionsfrukterna och ringla över. Avsluta med att ringla nöthacket runt om och på sidorna.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Moussetårta

Botten Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minute...

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

Bananpannkaka

Mixa ingredienserna utom smöret med stavmixer. Smeten ska vila ett par minuter. Sätt på en mindre stekpanna på medelhögvärme. Stek i rikligt med smör ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!