Moussetårta

Antal: 12 portioner
Ingredienser
Botten
- 80 g rumsvarmt smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl riven kokos
- 3 msk kokosmjöl
- 1 dl sötströ
- 2 krm vaniljpulver
Chokladmousse
- 200 g mörk choklad, utan tillsatt socker
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2,5 msk sötströ
Gör så här
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Chokladmousse
Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i bitar av chokladen och rör om tills den smälter. Vispa resten av grädden med elvisp (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandingen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela chokladkrämen på den kalla bottnen.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!