Moussetårta

Antal: 12 portioner

Ingredienser

  • Botten

  • 80 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl riven kokos
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1 dl sötströ
  • 2 krm vaniljpulver
  • Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2,5 msk sötströ

Gör så här

Botten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

 

Chokladmousse

Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i bitar av chokladen och rör om tills den smälter. Vispa resten av grädden med elvisp (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandingen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela chokladkrämen på den kalla bottnen.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Ensamma pappans goda LCHF-bröd

Detta recept kommer från Ted som gärna bjuder sina barn på gott och nyttigt LCHF-bröd....

Trippeltryffelnöt

Läckra tryfflar med tre olika sorters nötter och mörk choklad. Innehåller endast 2 gram kolhydrater styck!...

...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!