Trippeltryffelnöt

Läckra tryfflar med tre olika sorters nötter och mörk choklad. Innehåller endast 2 gram kolhydrater styck!
Antal: 80 bitar
  • Energi: 135 kcal
  • Protein: 1 gram/portion
  • Fett: 87 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1,5 dl pistaschnötter
  • 1,5 dl mandel
  • 2 dl grädde
  • 200 + 150 g mörk choklad, 70%
  • 2 tsk smör

Gör så här

Hacka nötter och mandlar. Lägg 1,5 dl  av nöthacket åt sidan.
Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg 200 g i en skål.
Häll grädden över chokladen och rör så den blir slät. Tillsätt smör och därefter nöthacket.
Rör väl och häll ut på bakplåtspapper i en form, ca 20×30 cm. Låt stelna i kyl.
Skär i 80 mindre bitar eller 40 större. Smält resterande choklad och doppa bitarna. Strö sedan nöthacket över. Förvara i kyl.

Tips! Vill du göra tryffelklubbor? Häll då tryffeln i små snapsplastglas. Låt stelna i kyl och sätt i pinnar, ta sedan sönder plasten och lösgör tryffeln. Doppa i smält choklad och rulla i nöthacket. Tryffeln räcker till 20 klubbor.

Receptförfattare:

Fotograf: Cecilia Broms

Relaterat innehåll

Marsipangodis

Sockerfritt marsipangodis att knåda ihop snabbt och enkelt till julbordet!...

Påskmarsipan

Klassiskt godis som smakar fint till påsk men även lite senare på året då julen nalkas....

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!