Trippeltryffelnöt

- Energi: 135 kcal
- Protein: 1 gram/portion
- Fett: 87 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 1,5 dl hasselnötter
- 1,5 dl pistaschnötter
- 1,5 dl mandel
- 2 dl grädde
- 200 + 150 g mörk choklad, 70%
- 2 tsk smör
Gör så här
Hacka nötter och mandlar. Lägg 1,5 dl av nöthacket åt sidan.
Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg 200 g i en skål.
Häll grädden över chokladen och rör så den blir slät. Tillsätt smör och därefter nöthacket.
Rör väl och häll ut på bakplåtspapper i en form, ca 20×30 cm. Låt stelna i kyl.
Skär i 80 mindre bitar eller 40 större. Smält resterande choklad och doppa bitarna. Strö sedan nöthacket över. Förvara i kyl.
Tips! Vill du göra tryffelklubbor? Häll då tryffeln i små snapsplastglas. Låt stelna i kyl och sätt i pinnar, ta sedan sönder plasten och lösgör tryffeln. Doppa i smält choklad och rulla i nöthacket. Tryffeln räcker till 20 klubbor.
Fotograf: Cecilia Broms