Påskmarsipan

Klassiskt godis som smakar fint till påsk men även lite senare på året då julen nalkas.
Antal: 18 stycken
  • Energi: 94 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 8 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 msk vatten
  • några droppar gul karamellfärg
  • 100 g mörk choklad, minst 70%

Gör så här

Blanda mandelmjöl och sukrin ordentligt. Tillsätt vatten och karamellfärg och rör ihop till en fast massa.

Forma till valfria former och doppa godiset i smält choklad. Förvara kallt.

Receptförfattare:

Fotograf: Mikael Eriksson

Relaterat innehåll

Paj med sardeller och lök

Lökpaj med fin sälta från sardeller och oliver....

Tomatsallad med kapris

Enkel men mycket smakrik tomatsallad med kapris....

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!