Omelettrullar med avokado och räkor

- Energi: 440 kcal
- Protein: 35 gram/portion
- Fett: 30 gram/portion
- Kolhydrater: 6 gram/portion
Ingredienser
Omelett
- 1/2 msk smör
- 6 ägg
- 1 dl grädde
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
Fyllning
- 1 avokado, skuren i mindre bitar
- 300 g skalade räkor
- 2 msk dill, hackad
- 1 krm salt
- 3 krm sambal oelek
- 1 tsk citronsaft, nypressad
- 1/4 rödlök, finhackad
Servering
- 50 g rucola
- 1 citron, i klyftor
- 100 g skalade räkor
- pumpafrön
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett ark bakplåtspapper och lägg på en plåt.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Bred ut smeten tunt på bakplåtspappret i en jämn rektangel. Grädda i cirka tio minuter och låt sedan svalna lite innan omeletten vänds uppochner på ett ark bakplåtspapper.
Blanda ihop ingredienserna till räkröran och ställ kallt.
Bred räkröran längs med långsidan och rulla ihop. Skär i skivor, gärna lite trekantigt.
Servera på en bädd av rucola, toppa med räkor och citronklyftor. Garnera med pumpafrön.
Fotograf: Lisa Wikstrand