Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 35 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • Omelett

  • 1/2 msk smör
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Fyllning

  • 1 avokado, skuren i mindre bitar
  • 300 g skalade räkor
  • 2 msk dill, hackad
  • 1 krm salt
  • 3 krm sambal oelek
  • 1 tsk citronsaft, nypressad
  • 1/4 rödlök, finhackad
  • Servering

  • 50 g rucola
  • 1 citron, i klyftor
  • 100 g skalade räkor
  • pumpafrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett ark bakplåtspapper och lägg på en plåt.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Bred ut smeten tunt på bakplåtspappret i en jämn rektangel. Grädda i cirka tio minuter och låt sedan svalna lite innan omeletten vänds uppochner på ett ark bakplåtspapper.

Blanda ihop ingredienserna till räkröran och ställ kallt.

Bred räkröran längs med långsidan och rulla ihop. Skär i skivor, gärna lite trekantigt.

Servera på en bädd av rucola, toppa med räkor och citronklyftor. Garnera med pumpafrön.

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

Gräslök- och vitlökssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Pepparrotssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!