Pepparrotssill

Antal: 1 burk
  • Energi: 616 kcal
  • Protein: 20 gram/portion
  • Fett: 57 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • Inlagd sill

  • 1 burk inläggningssill (220 g avrunnen sill)
  • 1/2 dl ättika 12%
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2-3 msk sötning (sukrin eller liknande)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten morot
  • 2-3 cm färsk ingefära
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2-4 lagerblad
  • Pepparrotssill

  • 100 g av den inlagda sillen
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 krm salt

Gör så här

Inlagd sill:
Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefära i mindre bitar. Varva sill med övriga ingredienser i en burk, slå över lagen. Låt stå 1–2 dygn före servering.

Blanda samman crème fraiche, majonnäs och pepparroten som du river fint. Lägg ner den avrunna sillen och smaka av med salt. Låt stå över natten för att smakerna ska hinna sätta sig.

Fannys blogg hittar ni på lesscarbs.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Fanny Lindkvist

Relaterat innehåll

Gräslök- och vitlökssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!