Pepparrotssill
- Energi: 616 kcal
- Protein: 20 gram/portion
- Fett: 57 gram/portion
- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
Inlagd sill
- 1 burk inläggningssill (220 g avrunnen sill)
- 1/2 dl ättika 12%
- 1 1/2 dl vatten
- 2-3 msk sötning (sukrin eller liknande)
- 1 liten rödlök
- 1 liten morot
- 2-3 cm färsk ingefära
- 1/2 tsk kryddpeppar
- 1/2 tsk vitpeppar
- 2-4 lagerblad
Pepparrotssill
- 100 g av den inlagda sillen
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- 2 msk färskriven pepparrot
- 1 krm salt
Gör så här
Inlagd sill:
Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefära i mindre bitar. Varva sill med övriga ingredienser i en burk, slå över lagen. Låt stå 1–2 dygn före servering.
Blanda samman crème fraiche, majonnäs och pepparroten som du river fint. Lägg ner den avrunna sillen och smaka av med salt. Låt stå över natten för att smakerna ska hinna sätta sig.
Fannys blogg hittar ni på lesscarbs.se!
Fotograf: Fanny Lindkvist