Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 20 gram/portion
  • Fett: 18 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 8 jämnstora remsor kallrökt lax
  • 1 paket fetaost
  • färsk gräslök eller timjan
  • 1/2 dl fint tärnad röd paprika
  • 4 citronskivor

Gör så här

Lägg laxremsorna som i kryss två och två.

Dela osten i fyra delar och lägg en bit mitt på varje lax- kryss. Vik in kanterna och knyt runt med ett gräs- löksstrå.

Lägg paketen i en ugnsfast form, smord med olivolja. Baka i ugnen i 200 grader 8–10 minuter.

Garnera med paprika och färska örter som gräslök och timjan. Servera med citronskivor.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Pepparrotssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Gräslök- och vitlökssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!