Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig soppa.
Antal: 8 stycken
  • Energi: 268 kcal
  • Protein: 10 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 150 g smakrik riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och rör sedan ner mandelmjölet. Vispa äggen till en riktigt tjock smet. Blanda smöret med äggsmeten, tillsätt lite i taget av smöret tills allt är blandat.

Blanda slutligen ner osten. Häll i små portionsformar och grädda mitt i ugnen, cirka 20 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Mikael Eriksson

Relaterat innehåll

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

Gräslök- och vitlökssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Pepparrotssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!