Ensamma pappans goda LCHF-bröd

Detta recept kommer från Ted som gärna bjuder sina barn på gott och nyttigt LCHF-bröd.
Antal: 12 portioner

Ingredienser

  • 1/2 dl solroskärnor
  • 2 dl nötter av valfri sort (med få kolhydrater och feta)
  • 3/4 dl fiberhusk
  • 3/4 dl sesamfrön (skalade är godast)
  • 3/4 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 100 g smält smör
  • 1,5 dl Bake Pro
  • 2 dl crème fraiche (eller Smetana eller liknandej, minst 34%)
  • 1 dl fet youghurt
  • 3 st ägg
  • 1/2-1 tsk smör
  • 1-3 krm brödkryddor, valfritt

Gör så här

Mixa ihop allt med visp ordentligt och tag en rektangulär form (28 x 10 cm). Lägg i smörpapp, kleta ner smeten, platta till den med en stekspade. Stoppa in i ugnen på 170 grader varmluft (eller runt 200 i vanlig)  i ca 45 min.

Tag ut när brödet är torrt – kolla med sticka, brukar vara 40-45 min. Låt det svalna av lite, skär i skivor och lägg in i frysen. Lägg något mellan skivorna, annars kan det vara svårt att få isär dom, tag ut så många du behöver och rosta… Lycka till! Smaskens!

Receptförfattare:

Fotograf: Ted Lenne

Relaterat innehåll

Frukostbröd

Sätt ugnen på 200 grader och rör ihop alla torra ingredienser. Lägg sedan i ägg och crème fraiche och rör runt. Avsluta med det smälta kokosfettet. Kl...

Frukostbröd LCHF

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda resterande ingredienser separat med en mixerstav eller elvisp. Rör ihop all...

Nötfritt kesobröd

Ett gott och saftigt bröd baserat på ägg och keso. En riktig favorit här hemma hos mina barn....

Birgittas valnötsbullar

”Bästa glutenfria brödet med nötter hittills! Valnötter är favoritnötterna, de är inte bara goda utan dessutom rika på mineraler som magnesium. Brödet...

Valnötsbröd

Näringsberäkningen gäller för hela limpan....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!