Ensamma pappans goda LCHF-bröd

Ingredienser
- 1/2 dl solroskärnor
- 2 dl nötter av valfri sort (med få kolhydrater och feta)
- 3/4 dl fiberhusk
- 3/4 dl sesamfrön (skalade är godast)
- 3/4 dl pumpakärnor
- 1/2 dl krossat linfrö
- 100 g smält smör
- 1,5 dl Bake Pro
- 2 dl crème fraiche (eller Smetana eller liknandej, minst 34%)
- 1 dl fet youghurt
- 3 st ägg
- 1/2-1 tsk smör
- 1-3 krm brödkryddor, valfritt
Gör så här
Mixa ihop allt med visp ordentligt och tag en rektangulär form (28 x 10 cm). Lägg i smörpapp, kleta ner smeten, platta till den med en stekspade. Stoppa in i ugnen på 170 grader varmluft (eller runt 200 i vanlig) i ca 45 min.
Tag ut när brödet är torrt – kolla med sticka, brukar vara 40-45 min. Låt det svalna av lite, skär i skivor och lägg in i frysen. Lägg något mellan skivorna, annars kan det vara svårt att få isär dom, tag ut så många du behöver och rosta… Lycka till! Smaskens!
Fotograf: Ted Lenne