Nötfritt kesobröd

Ett gott och saftigt bröd baserat på ägg och keso. En riktig favorit här hemma hos mina barn.
Antal: 6 bitar
  • Energi: 137 kcal
  • Protein: 8 gram/portion
  • Fett: 10 gram/portion
  • Kolhydrater: 25 gram/portion

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 125 gr keso, 4 %
  • 2 msk kokosmjöl
  • 4 msk solrosfrö (mixade till mjöl med stavmixer)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk smält smör
  • 1 nypa salt
  • Frö till topping

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (ca 180 grader varmluft).

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Smält smöret på låg värme och låt svalna något.

Mixa keso och ägg till en slät smet med stavmixer. Häll i smöret och mixa ytterligare.

Rör ner det torra i äggsmeten och se till att allt blandas väl.

Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till ca 1,5-2 cm tjocklek. Toppa med till exempel solrosfrö och vallmofrö.

Grädda i ugnen i ca 10-15 min. Dela i 6 bitar.

 

Receptförfattare:

Fotograf: Annika Malm

Relaterat innehåll

Äggmacka med blomkålsbröd

En äggmacka är ju aldrig fel, särskilt inte om dessutom mackan delvis är gjord av ägg ;) Relativt proteintät macka med andra ord :)...

Zucchini och morotsfrallor

De här frallorna är verkligen helt fantastiska! Mjuka, saftiga och gör gott för både kropp och själ. Dessutom är de nötfria och perfekt för dig som är...

Kesoplättar

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. Nej, förresten kesoplättarna är fantastiskt go...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!