Äggmacka med blomkålsbröd

En äggmacka är ju aldrig fel, särskilt inte om dessutom mackan delvis är gjord av ägg ;) Relativt proteintät macka med andra ord :)
Antal: 5 stycken bröd

Ingredienser

  • MACKORNA
  • 1/2 stort blomkålshuvud
  • 4 ägg
  • ca 2 teskedar fiberhusk
  • 1/2 tesked fänkålsfrön
  • 1/2 tesked kumminfrön
  • lite salt och svartpeppar
  • smör att steka i
  • PÅLÄGG
  • 1 skivat kokt ägg per macka
  • lite majonnäs smaksatt med gult currypulver, salt, svartpeppar och lite hackad purjolök (den gröna delen)
  • lite färsk bladspenat att garnera med

Gör så här

Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl. Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen. Tillsätt kryddorna och fiberhusket. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.

Ta en stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar cirka en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.

Låt bröden svalna lite och lägg sedan på pålägget 🙂

För fler goda recept kika in på min blogg Ekofilosophie!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!