Birgittas valnötsbullar

- Energi: 158 kcal
- Protein: 3 gram/portion
- Fett: 15 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 1/2 dl smält smör
- 4 dl grovhackade valnötter
- 2 ekologiska ägg
- 1/2 dl smält smör
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 krm havssalt
Garnering
- lite äggvita till pensling
- svartkummin eller vallmofrön
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa de hackade nötterna snabbt, så att du får ett mjöl med en del grövre bitar kvar. Vispa snabbt ihop äggen med det smälta smöret. Rör ner nötmjölet, sesamfrön, fiberhusk och salt i äggblandningen. Blanda väl och låt stå och svälla i en halvtimme. Forma till små runda bullar. Platta till bullarna lite och lägg på bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö över lite frön. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
TIPS! Vill du hellre ha dem som kaffebröd, byt ut saltet mot lite honung eller sukrin och smaksätt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden