Krispiga chokladbollar

Antal: 10 portioner
  • Energi: 266 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 175 g mjukt smör
  • 6 msk sukrin melis
  • 0,5 dl kokoschips
  • 150 g kokosflingor
  • 5 msk kakao
  • 0,5 dl hasselnötsmjöl
  • 1 msk kallt kaffe

Gör så här

Lägg smör i en skål. Tillsätt sötningsmedel och rör om med en gaffel. Krossa kokoschipsen i handflatan och tillsätt i smörblandningen tillsammans med övriga ingredienser. Spara en del av kokosflingorna.

Blanda allt noggrant med händerna och forma till bollar. Rulla dem i resterande kokosflingor. Ställ i kylen i cirka 1 timme. Avnjut med en kopp kaffe eller te. Smaksätt med lite hackad choklad, 1 msk kakao eller 2 msk likör, minska då på sockret.

Relaterat innehåll

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år....

Moussetårta

Botten Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minute...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!