Chokladtryffel med passionsfrukt

Antal: 40 stycken
  • Energi: 24 kcal
  • Protein: 0.5 gram/portion
  • Fett: 2 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 2 passionsfrukter
  • 2 msk vatten
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 20 g ekologiskt kokosfett
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk grädde
  • 1 dl kakao
  • 40 knäckformar

Gör så här

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktkött att lossna från kärnorna och en intensiv smak kommer fram. Häll upp i nätsil och passera ner i en bunke.

Smält choklad och kokosfett över vattenbad. Blanda ner 0,5 dl av grädden i choklad­smeten, rör tills den svalnat lite. Blanda ner passions­frukts­purén och rör om ordentligt. Ställ i kyl och låt svalna i 20 minuter.

Ta fram och vispa ner resterande grädde med elvisp – vispa tills chokladen blivit fluffig. Ställ i kylen i ytterligare 20 minuter. Forma små kulor med hjälp av två teskedar, eller spritsa. Doppa i kakao och lägg i knäckformar. Förvara i burk i kylen.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Paleo-chokladbiskvier

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till smörkrämen. Rör kraftigt tills den är jämn och lite fluffig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum....

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

Devil’s food chocolate muffins

Muffins: Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Tillsätt äggen, grädden och smöret. Lägg åtta stycken muffinsf...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!