Chokladtryffel med passionsfrukt
- Energi: 24 kcal
- Protein: 0.5 gram/portion
- Fett: 2 gram/portion
- Kolhydrater: 1 gram/portion
Ingredienser
- 2 passionsfrukter
- 2 msk vatten
- 100 g mörk choklad 70%
- 20 g ekologiskt kokosfett
- 0,5 dl grädde
- 2 msk grädde
- 1 dl kakao
- 40 knäckformar
Gör så här
Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktkött att lossna från kärnorna och en intensiv smak kommer fram. Häll upp i nätsil och passera ner i en bunke.
Smält choklad och kokosfett över vattenbad. Blanda ner 0,5 dl av grädden i chokladsmeten, rör tills den svalnat lite. Blanda ner passionsfruktspurén och rör om ordentligt. Ställ i kyl och låt svalna i 20 minuter.
Ta fram och vispa ner resterande grädde med elvisp – vispa tills chokladen blivit fluffig. Ställ i kylen i ytterligare 20 minuter. Forma små kulor med hjälp av två teskedar, eller spritsa. Doppa i kakao och lägg i knäckformar. Förvara i burk i kylen.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden