Devil’s food chocolate muffins

- Energi: 252 kcal
- Protein: 9 gram/portion
- Fett: 84 gram/portion
- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
Muffins
- 50 g smör
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1,5 dl steviaströ
- 2,5 msk kakao
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 krm vaniljpulver
- 2 ägg
- 6 msk vispgrädde
Smörkräm
- 30 g smör
- 40 g mörk choklad
- 80 g mascarpone
- 3 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- ev mörk choklad till garnering
Gör så här
Muffins: Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Tillsätt äggen, grädden och smöret. Lägg åtta stycken muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Smörkräm: Smält smöret till krämen. Smält även chokladen försiktigt. Blanda smör med smält choklad och tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl. När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på smörkrämen ovanpå muffinsen.
Använd gärna en potatisskalare för att hyvla choklad som dekoration!
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden