Dadelbollar (utan nötter)

- Energi: 70 kcal
- Protein: 0.1 gram/portion
- Fett: 3.2 gram/portion
- Kolhydrater: 6 gram/portion
Ingredienser
- 130 gr urkärnade dadlar
- 1 dl kokos
- 2 msk solrosfrö
- 2-3 msk kakao
- 2 msk kokosolja
- Lite vatten eller kallt kaffe
- 1 nypa salt
- Kokos att rulla i
Gör så här
Om dadlarna är lite torra och inte så mjuka, så låt dem ligga i blöt ett par timmar. (Det finns ibland dadlar i affärerna med tillsatt socker. Var uppmärksam på det och se till att köpa ett märke som är 100 % dadlar.)
Lägg alla ingredienser i en mixer (vänta med vattnet/kaffet). Mixa tills allt har gått ihop.
Späd med vatten eller kaffe tills det blir en lagom kletig smet. De ska gå att rulla till bollar.
Forma bollar och rulla i kokos. Njut!
I flera recept på dadelbollar så använda mandelmjöl men här är ett recept på en nötfri variant som är hur god som helst!
Fotograf: Annika Malm