Chokladmoussetårta

- Energi: 294 kcal
- Protein: 3 gram/portion
- Fett: 43 gram/portion
- Kolhydrater: 2.5 gram/portion
Ingredienser
Botten
- 80 g smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl sötströ
- 0,5 dl riven kokos
- 3 msk kokosmjöl
- 2 msk pofiber
- 2 krm vaniljpulver
Chokladmousse
- 200 g mörk choklad, utan tillsatt socker
- 3 dl vispgrädde
- 2,5 msk sötströ
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Fördela kakdegen i botten av en 24centimeter spring form. Grädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Chokladmousse:
Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Tillsätt sötströ och vaniljpulver. Vispa den resterande grädden med elvisp tills konsisten sen börjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandningen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela choklad krämen på tårtbottnen när den hunnit svalna.
Fler av Marjas recept hittar du på bakasockerfritt.se!
Fotograf: Marja Folcke