Räkpizza

Antal: 4 portioner
  • Energi: 327 kcal
  • Protein: 25 gram/portion
  • Fett: 19 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 120 g naturell färskost
  • 3 ägg
  • drygt 1/2 dl parmesan
  • 1 1/2 tsk oregano eller pizzakrydda
  • 200 g riven mozzarella
  • 2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping

  • 1 dl pizzasås
  • 100 g riven mozzarella
  • 150 g rökt finhackad skinka
  • 100 g handskalade räkor
  • 1 msk curry
  • 1/2 dl jordnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten.

Smörj en form, cirka 28 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Lägg ett bakplåtspapper över bot- ten och spänn fast kanten. Klipp rent överstickande papper. Förgrädda bottnen i 20–25 minuter

Bred pizzasåsen ovanpå. Lägg på halva den rivna osten. Sedan tar du på skinka, räkor, curry, jord- nötter och till sist resterande ost.

Gratinera i ugn cirka tio minuter eller tills osten har fått fin färg. Låt stå ett tag före servering.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ...

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och...

Mousserande sparrissoppa

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen...

Björnbärsglass

Detta är en enkel men så god och hälsosam glass! Pröva hallon och blåbär också....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!