Räkpizza

- Energi: 327 kcal
- Protein: 25 gram/portion
- Fett: 19 gram/portion
- Kolhydrater: 4 gram/portion
Ingredienser
Botten
- 120 g naturell färskost
- 3 ägg
- drygt 1/2 dl parmesan
- 1 1/2 tsk oregano eller pizzakrydda
- 200 g riven mozzarella
- 2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
- 1 tsk bakpulver
Topping
- 1 dl pizzasås
- 100 g riven mozzarella
- 150 g rökt finhackad skinka
- 100 g handskalade räkor
- 1 msk curry
- 1/2 dl jordnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten.
Smörj en form, cirka 28 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Lägg ett bakplåtspapper över bot- ten och spänn fast kanten. Klipp rent överstickande papper. Förgrädda bottnen i 20–25 minuter
Bred pizzasåsen ovanpå. Lägg på halva den rivna osten. Sedan tar du på skinka, räkor, curry, jord- nötter och till sist resterande ost.
Gratinera i ugn cirka tio minuter eller tills osten har fått fin färg. Låt stå ett tag före servering.
Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!
Fotograf: Lisa Wikstrand