Mousserande sparrissoppa

Antal: 6 portioner
  • Energi: 338 kcal
  • Protein: 9 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • smör eller kokosfett
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1/2 paket bacon
  • ev lite salt och vitpeppar
  • 1 dl mousserande vin

Gör så här

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka 4 deciliter vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet men spara tre deciliter sparrisspad.

Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett utan smak och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter under lock.

Ta bort från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet under tiden. Häll i det mousserande vinet strax före servering. Servera med lite smulad bacon och sparristoppar.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ...

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och...

Räkpizza

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten. Smörj en form, cirka 28 centimeter i diamete...

Björnbärsglass

Detta är en enkel men så god och hälsosam glass! Pröva hallon och blåbär också....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!