Kycklinggratäng med ädelost och bacon

- Energi: 585 kcal
- Protein: 61 gram/portion
- Fett: 57 gram/portion
- Kolhydrater: 9 gram/portion
Ingredienser
- 1 grillad kyckling
- 1 spetspaprika
- 1 paket bacon
- 150 g ädelost
- 3 dl grädde
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk mango chutney
- 1-2 msk tamarisoja
- salt & peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde och crème fraiche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar.
Häll ädelost- såsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!
Fotograf: Lisa Wikstrand