Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Antal: 6 portioner
  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 61 gram/portion
  • Fett: 57 gram/portion
  • Kolhydrater: 9 gram/portion

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 spetspaprika
  • 1 paket bacon
  • 150 g ädelost
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk mango chutney
  • 1-2 msk tamarisoja
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.

Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.

Koka upp grädde och crème fraiche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar.

Häll ädelost- såsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Räkpizza

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten. Smörj en form, cirka 28 centimeter i diamete...

Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ...

Mousserande sparrissoppa

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!