Pizza med pizzasallad
- Energi: 439 kcal
- Protein: 17 gram/portion
- Fett: 37 gram/portion
- Kolhydrater: 16 gram/portion
Ingredienser
Pizza
- 200-300 g skinka, bacon eller korv
- 1 dl oliver
- soltorkade tomater eller champinjoner
- smör att steka i
- 1 1/2-2 dl riven ost
Pizzasallad
- 1/2 litet strimlat vitkålshuvud (ca 3 dl)
- 2 msk olivolja
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- lite salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Skär allt eller ingredienserna till valfri fyllning i lagom bitar för en pizza. Fräs upp i smör. Lägg allt i en ugnsfast form och tillsätt osten. Gratinera tills osten fått gyllene fin färg, ca 20 minuter.
Enklaste sättet att strimla vitkål är med en osthyvel. Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad så ”knåda” vitkålen med händerna innan du blandar ihop. Lägg kålen i en skål och tillsätt olja, vit vinsvinäger, salt och peppar. Låt gärna stå ett dygn innan servering. Använd gärna rödkål för en härlig färg.
Anna Halléns blogg hittar du här!
Fotograf: Jenny Grimsgård