Rostbiff med stekt zucchinipasta

På 90­talet serverades rostbiff och potatissallad i tid och otid. Sedan dess har rostbiffen hamnat lite i skymundan. Synd då det är både gott och snabblagat! Till den serverar jag stekt zucchinipasta och en fan­tastiskt god fetaostkräm. Hemligheten med fetaost­röran är att alltid använda färska örter.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 213 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 16 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 200 g rostbiff
  • 50 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 krm finhackad timjan
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 liten zucchini
  • saltat smör att steka i

Gör så här

Mosa fetaosten grovt med en gaffel. Rör ner crème fraiche och örterna. Smaksätt med lite vitpeppar.

Hyvla zucchinin med en osthyvel. Dela zucchiniskivorna på längden så att de blir cirka 1 cm breda. Stek zucchinin i smör på medelhög värme tills de är lagom mjuka.

Anna Halléns blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Jenny Grimsgård

Relaterat innehåll

Lax med rostade grönsaker och ingefärssås

Ingefärssåsen är en favorit till lax och kyckling. Den har en frisk och fräsch smak och dessutom tillskrivs ingefära många hälsofördelar....

Fläskpannkaka

Vem kunde tro att fläskpannkaka tillhör viktminskningsmaten? Härligt att kunna äta sig ner i vikt i stället för att svälta sig ner i vikt! Gör gärna e...

Ostgratinerad kycklingfilé med snabbsallad

Här kommer ett av Annas bästa grundrecept. Hon fyller på med olika ingredienser till kycklingen för att skapa nya spännande smaker. Bacon och champinj...

Pizza med pizzasallad

En pizza som alla tycker om! Prova dig fram, vad tycker du allra bäst om? Uppfinner du något extra unikt och gott så hör gärna av dig till Anna så kan...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!