Lax med rostade grönsaker och ingefärssås

- Energi: 590 kcal
- Protein: 25 gram/portion
- Fett: 50 gram/portion
- Kolhydrater: 9 gram/portion
Ingredienser
Ingefärssås
- färsk ingefära, 1 x 2 cm
- 2 dl crème fraiche
- salt & peppar
- 1/2 lime
Rostade grönsaker med dressing
- 50 g blomkål i bitar
- 1 liten röd paprika
- 1 silverlök, i klyftor
- 6 halverade champinjoner
- 100 g tärnad halloumiost
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl olivolja
- 1/2-1 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm timjan
- 1 krm salt
- en nypa svartpeppar
Lax
- 2 skinnfria laxfiléer
- salt & peppar
- smör att steka i
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar och limesaft. Ställ såsen åt sidan.
Lägg blomkål, paprika, silverlök och champinjoner på en plåt. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut plåten och lägg osten på grönsakerna samt strö pumpakärnorna över. Rosta ytterligare cirka 10 minuter.
Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna med smör och stek laxen under lock på låg värme i cirka 2–3 minuter på varje sida.
Blanda olivolja, vitlök, timjan, salt och peppar och ringla över de rostade grönsakerna.
Anna Halléns blogg hittar du här!
Fotograf: Jenny Grimsgård