Ostgratinerad kycklingfilé med snabbsallad

- Energi: 672 kcal
- Protein: 30 gram/portion
- Fett: 56 gram/portion
- Kolhydrater: 12 gram/portion
Ingredienser
- 1/2 paket tärnad bacon
- 1 gul lök
- 1 liten röd paprika
- 4 dl vispgrädde
- paprikakrydda
- chilikrydda
- salt & peppar
- 2 kycklingfiléer
- 2 dl rivenost
Snabbsallad
- 5 cm gurka
- 1 liten röd paprika
- 5 cm purjolök
- 125 g körsbärstomater
- 5 champinjoner
- 6-8 tärningar ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Stek baconet knaprigt. Tillsätt löken och paprikan och stek tills det fått fin färg. Tillsätt grädden och låt allt puttra ihop. Smaka av med kryddor efter tycke och smak.
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Häll gräddblandningen över kycklingfiléerna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter beroende på hur stora filéerna är.
Kärna ur paprikan. Tärna gurka och paprika i små bitar. Hacka purjolöken 2 och dela körsbärstomaterna och champinjonerna. Blanda grönsakerna och osten i en skål och servera.
Fotograf: Jenny Grimsgård