Fläskpannkaka

- Energi: 475 kcal
- Protein: 21 gram/portion
- Fett: 43 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 140 g tärnad bacon
- 25 g smör
- 100 g gräddost
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 125 g keso
- persilja till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Fördela bacontärningarna i en långpanna. Klicka ut smöret i pannan. Sätt in formen i ugnen och låt baconet bli krispigt och knaperstekt. Ta ut ur ugnen. Tärna osten och fördela den på det knaperstekta baconet.
Blanda ihop ägg, grädde och keso och häll sedan äggsmeten i långpannan.
Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den är vackert bubblig och har en gyllenbrun färg. Det tar ca 7–10 minuter, beroende på ugn.
Anna Halléns blogg hittar du här!
Fotograf: Jenny Grimsgård