Kokosstänger
Ingredienser
- 2 1/2 dl ekologiska kokosflingor
- 3/4 dl krämig kokosmjölk
- juice från 1/2 lime
- 1 tsk vaniljessens (vaniljpulver gör kokossmeten brun)
- ev sötning efter smak, jag använder lite steviadroppar
- 4 msk ekologisk kakao (gärna RAW)
- 1 dl kokosolja
- sötning efter smak, jag använder lite steviadroppar
Gör så här
Rör ihop kokosflingor med kokosmjölk, limejuice, vaniljessens och sötning. Platta ut till en cirka två centimeter tjock platta på smort bakplåtspapper. Skär stänger och ställ in i frysen.
När de stelnat så är de redo för chokladöverdraget. Smält kakao, kokosolja och even tuellt sötning i en kastrull och doppa sedan stängerna i chokladsmeten.
Lägg tillbaka i formen och frys in i fem minuter, upprepa några gånger. Förvaras kallt.
Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!
Fotograf: Åse Falkman Fredrikson
















