Pannacotta med kokos och lime

En supergod dessert perfekt till påsk! Paleo-gurun och kokboksförfattaren Birgitta Höglunds kombinerar favvo-smakerna kokos och lime i en härlig pannacotta. 
Antal: 6 portioner
  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 2 gram/portion
  • Fett: 26 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl grädde
  • 1 msk pressad lime

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Koka upp kokosgrädde (kokosgrädde hittar du i butikernas hyllor för thaimat. Det går också bra att ta det tjocka lagret i en burk kokosmjölk) och grädde tillsammans med stången, låt puttra fem minuter. Ta kastrullen från värmen, skrapa ur fröna ur stången med en kniv och vispa ner dem i kastrullen tillsammans med gelatinbladen. Låt svalna tills det tjocknat lite, vispa om igen så fördelas vaniljkornen bättre i smeten.

Häll upp i små dessertskålar eller likörglas. Pressa limesaften direkt över pannacottan, då kommer smaken fram mer än om den blandas i från början. Ställ i kylen några timmar att stelna. Garnera med limeskal och bär. Pannacottan går fint att förbereda dagen innan, dra bara plast över så håller den sig fräsch.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Lakritspannacotta med hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull. Sätt på värmen. Tillsätt eventuell ...

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

Moussetårta

Botten Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minute...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!