Pannacotta med kokos och lime

- Energi: 250 kcal
- Protein: 2 gram/portion
- Fett: 26 gram/portion
- Kolhydrater: 1 gram/portion
Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 2 dl kokosgrädde
- 1 dl grädde
- 1 msk pressad lime
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Koka upp kokosgrädde (kokosgrädde hittar du i butikernas hyllor för thaimat. Det går också bra att ta det tjocka lagret i en burk kokosmjölk) och grädde tillsammans med stången, låt puttra fem minuter. Ta kastrullen från värmen, skrapa ur fröna ur stången med en kniv och vispa ner dem i kastrullen tillsammans med gelatinbladen. Låt svalna tills det tjocknat lite, vispa om igen så fördelas vaniljkornen bättre i smeten.
Häll upp i små dessertskålar eller likörglas. Pressa limesaften direkt över pannacottan, då kommer smaken fram mer än om den blandas i från början. Ställ i kylen några timmar att stelna. Garnera med limeskal och bär. Pannacottan går fint att förbereda dagen innan, dra bara plast över så håller den sig fräsch.
Fotograf: Pernilla Sjöström