Lakritspannacotta med hallon

- Energi: 390 kcal
- Protein: 4 gram/portion
- Fett: 40 gram/portion
- Kolhydrater: 5 gram/portion
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 0,5 dl erythritol eller steviablandning
- 1 msk lakritspulver
Hallonspegel
- 1,5 dl hallon
- 1 gelatinblad
- 12 hallon till garnering
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull. Sätt på värmen. Tillsätt eventuell sötning och lakritspulver och låt sjuda i 5 minuter. Ta av från plattan.
Ta bort vaniljstången och sila lakritspulvret om det inte blandat sig. Kör några varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar! Lägg på en plastfilm så ytan inte får skinn.
Hallonspegel: Värm försiktigt upp hallonen i en kastrull. Låt sjuda en stund så det blir en sylt av bären. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten.
Sila sedan av och rör ner gelatinbladet i hallonen. Mixa. Låt svalna. Fördela hallonröran på den nerkylda pannacottan och ställ in i kylskåpet ytterligare en stund. Garnera med färska hallon!
Fotograf: Pernilla Sjöström