Lakritspannacotta med hallon

Antal: 4 portioner
  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 40 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl erythritol eller steviablandning
  • 1 msk lakritspulver
  • Hallonspegel

  • 1,5 dl hallon
  • 1 gelatinblad
  • 12 hallon till garnering

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull. Sätt på värmen. Tillsätt eventuell sötning och lakritspulver och låt sjuda i 5 minuter. Ta av från plattan.

Ta bort vaniljstången och sila lakritspulvret om det inte blandat sig. Kör några varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar! Lägg på en plastfilm så ytan inte får skinn.

Hallonspegel: Värm försiktigt upp hallonen i en kastrull. Låt sjuda en stund så det blir en sylt av bären. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten.

Sila sedan av och rör ner gelatin­bladet i hallonen. Mixa. Låt svalna. Fördela hallonröran på den nerkylda pannacottan och ställ in i kylskåpet ytterligare en stund. Garnera med färska hallon!

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Räkcocktail

Strimla isbergssalladen fint och lägg i iskallt vatten. Skala räkorna. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vit...

Svampfyllda paprikor

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna, dela på längden och kärna ur. Ställ dem i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champi...

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!