Kycklingpaj med taco
- Energi: 635 kcal
- Protein: 38 gram/portion
- Fett: 50 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 skalade sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 40 g smör
- 1 st ägg
Fyllning
- 1 st gul lök
- 3 dl vitkål
- smör att steka i
- 1 st grillad kyckling - urbenad
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk sockerfri tacokrydda
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk soja
- 3 dl riven ost
Gör så här
Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 8 minuter.
Fyllning: Skär lök och vitkål i mindre bitar. Fräs i smör tills det mjuknat. Tillsätt kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, grädde och kryddor. Låt allt sjuda några minuter. Fördela kycklingröran i pajskalet och strö över osten. Sätt in i ugnen ca 25 min. Servera med en god blandsallad.
Fotograf: Annie Anderberg














