Kycklingburgare med currymayo

- Energi: 644 kcal
- Protein: 39 gram/portion
- Fett: 54 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
Burgare
- 600 g kycklingfärs
- 1 st ägg
- 1,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- lite grönsaksfond
- smör att steka i
Currymajonnäs
- 1 st ägg
- 2 dl neutral rapsolja
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk citronjuice
- 1 tsk sambal oelek
- salt & vitpeppar
- 4 tsk curry
Gör så här
Burgare: Blanda alla ingredienserna till kycklingburgarna. Forma till biffar och stek i smör, ca 5 minuter på varje sida.
Currymajonnäs: Blanda alla ingredienserna till majonnäsen utom curryn, i en hög bringare för stavmixer. Sätt ner stavmixern i botten och kör tills det blir en tjock majonnäs. Mixa ner curryn och smaka av. Servera burgarna på salladsblad med en god cheddar, stekt bacon, gurka och tomat eller något av dina favorittillbehör.
Fotograf: Annie Anderberg