Kycklingburgare med currymayo

Antal: 4 portioner
  • Energi: 644 kcal
  • Protein: 39 gram/portion
  • Fett: 54 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • Burgare

  • 600 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • lite grönsaksfond
  • smör att steka i
  • Currymajonnäs

  • 1 st ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt & vitpeppar
  • 4 tsk curry

Gör så här

Burgare: Blanda alla ingredienserna till kyckling­burgarna. Forma till biffar och stek i smör, ca 5 minuter på varje sida.

Currymajonnäs: Blanda alla ingredienserna till majonnäsen utom curryn, i en hög bringare för stavmixer. Sätt ner stavmixern i botten och kör tills det blir en tjock majonnäs. Mixa ner curryn och smaka av. Servera burgarna på salladsblad med en god cheddar, stekt bacon, gurka och tomat eller något av dina favorittillbehör.

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

Ost- och skinkfyllda kycklingfiléer

Banka ut filéerna, salta och peppra. Fördela skinka, dijonsenap, tomat och ost på filéernal Vik ihop dem. Pensla med smör och krydda. Grilla eller ste...

Shrimp Saganaki

Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 ...

Parmesanraka med löjrom

Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör. Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Rör ner löken och o...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!