Bärtårta med choklad

Antal:
  • Energi: 2372 kcal
  • Protein: 50 gram/portion
  • Fett: 237 gram/portion
  • Kolhydrater: 14 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 3 msk kakao
  • 100 g rumstempererat smör
  • 100 g hassel- eller mandelmjöl
  • 3 ägg
  • Garnering

  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • färska bär

Gör så här

Botten Sätt ugnen på 175 grader.  Dela äggen. Fram med mixerstav eller matberedare och gör en smet av allt utom med äggvitorna. Hårdvispa äggvitorna och vänd ner i smeten. Smöra en form, gärna med avtagbara kanter och bred ut smeten. Grädda i ca 10–15 minuter, kolla med sticka, den får hellre vara lite undergräddad än övergräddad . Låt svalna.

Garnering Toppa tårtan med vispad grädde och massor av färska bär.

Tips! Grunda eventuellt bärlagret med en mixad banan och mango med lite citronjuice.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Ljuvlig hallontårta LCHF

Mazarinbotten  Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och grädde till lämplig mandelmassekonsistens. Låt mandelmassan vara kvar i matberedaren, ...

Födelsedagstårta à la LCHF

Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en springform, cirka 22 cm. Och strö kokosflingor. Vispa ägg och sukrin poröst i 15 minuter. Blanda ihop övrig...

Prinsesstårta

Tårtbotten Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop. Rita av botten på en spring...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!