Glutenfri morotskaka
Detta recept är inspirerat av Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, men vi har ändrat lite i ingredienslistan... Riktigt god dag två och även tre. Om det nu finns kvar, då...

Antal: 10 portioner
- Energi: 281 kcal
- Protein: 8 gram/portion
- Fett: 25 gram/portion
- Kolhydrater: 5 gram/portion
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 msk valfri sötning, här användes sukrin gold
- 1 dl kokosmjölk (eller vanlig grädde)
- 5 msk kokosfett eller kallpressad rapsolja
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 2 msk riven kokos
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 finrivna morötter
- smör och mandelmjöl till smöra/bröa formen
Topping
- 1 paket philadelphiaost
- 1 msk sötnings i florform, sukrin melis
- 1/2 lime, det rivna skalet
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösiga. Blanda sedan ner sötningen, kokosmjölk och fett. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner ordentligt i smeten. Rör sist ner de rivna morötterna. Smörj en form och bröa med mandelmjöl. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till toppingen och bre över kakan när den svallnat ordentligt.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!