Glutenfri morotskaka

Detta recept är inspirerat av Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, men vi har ändrat lite i ingredienslistan... Riktigt god dag två och även tre. Om det nu finns kvar, då...
Antal: 10 portioner
  • Energi: 281 kcal
  • Protein: 8 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk valfri sötning, här användes sukrin gold
  • 1 dl kokosmjölk (eller vanlig grädde)
  • 5 msk kokosfett eller kallpressad rapsolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 msk riven kokos
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 finrivna morötter
  • smör och mandelmjöl till smöra/bröa formen
  • Topping

  • 1 paket philadelphiaost
  • 1 msk sötnings i florform, sukrin melis
  • 1/2 lime, det rivna skalet

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösiga. Blanda sedan ner sötningen, kokosmjölk och fett. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner ordentligt i smeten. Rör sist ner de rivna morötterna. Smörj en form och bröa med mandelmjöl. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Blanda ingredienserna till toppingen och bre över kakan när den svallnat ordentligt.

 

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Marjas Peanut Butter Cups

Botten Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper...

Paleo-chokladbiskvier

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna till smörkrämen. Rör kraftigt tills den är jämn och lite fluffig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum....

Födelsedagstårta à la LCHF

Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en springform, cirka 22 cm. Och strö kokosflingor. Vispa ägg och sukrin poröst i 15 minuter. Blanda ihop övrig...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!