Kyckling med gorgonzola

Antal: 4 portioner
  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 43 gram/portion
  • Fett: 34 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • salt & peppar
  • 1 st purjolök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl vin
  • 1 st ekologisk buljongtärning
  • 140 g gorgonzola

Gör så här

Putsa kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra. Ta upp filéerna och låt ligga under folie.

Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Tillsätt mejerivarorna, vin och buljong och låt osten smälta ner.

Lägg ner kycklingen igen och låt allt småputtra under lock i ca 10 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Kycklingburgare med currymayo

Burgare: Blanda alla ingredienserna till kyckling­burgarna. Forma till biffar och stek i smör, ca 5 minuter på varje sida. Currymajonnäs: Blanda alla ...

Kycklingpaj med taco

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kyl...

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!