Laxfrittata

Antal: 4 portioner
  • Energi: 557 kcal
  • Protein: 37 gram/portion
  • Fett: 42 gram/portion
  • Kolhydrater: 10 gram/portion

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 litet broccolihuvud
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 200 g kall-eller varmrökt lax
  • 2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och till slut äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Skär i portionsbitar vid servering.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Färskoströra

Blanda ost och crème fraiche med hackad basilika, dragon och kryddor. Ställ kallt. ...

Färskostfyllda biffar

Blanda nötfärs med grädde, ägg, kalvfond, salt och peppar. Gör fyra runda plattor av färsen. Lägg en klick färskost ovanpå varje platta. Nyp ihop och ...

Parmesanraka med löjrom

Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör. Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Rör ner löken och o...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!