Det är enkelt och gott med tisdagsfisken

Aktuellt  
FOTO: EMMA SHEVTZOFF

FOTO: EMMA SHEVTZOFF

Det bästa med att äta LCHF är att man inte behöver krångla till det. Det handlar om att satsa på rena ingredienser och enkel måbra-mat! Nyligen slog sportiga Pernilla Lantz ett slag för ett av mina enklaste och godaste recept i sin blogg. Det är en vardagsrätt som jag i brist på fantasi döpte till Snabba tisdagsfisken. Den har tydligen blivit en ny favorit hos familjen Lantz i Lindome. Det är så roligt att få feedback från alla som gillar min mat!
Snabba tisdagsfisken kom till en sådan vanlig tisdag då det gällde att fixa något snabbt och gott till middag. Rätten ingår i min senaste kokbok Mera matkärlek men är egentligen en variant på ett av mina många man-tager-vad-man-haver-recept.
I detta fall fryst torsk i portionsbitar, fetaost, soltorkade tomater, lite ajvar och massa grädde. Och som grädde (!) på moset kräftstjärtar i lag som råkade finnas i kylen den dagen…
Pernilla hade bytt ut torsken mot lax. Och det är precis så jag tycker att man ska göra när det gäller matlagning. Göra det enkelt för sig! Nedan ser du en tidig variant av receptet utan kräftstjärtar…
Att äta god och nyttig mat är ingen lyx utan något som de allra flesta kan unna sig. Och det handlar inte om att laga krångliga recept – utan att välja grönsaker i säsong, eko-ägg, bra fisk och kött och goda fetter som smör, kokosolja, kallpressad raps- och olivolja. Rensa bort socker, gluten och onödiga tillsatser. Ha en underbar tisdag och unna dig det bästa idag!

PS: Jag vet att alla pratar jul just nu. Hetsen kring julklappar känns som värsta tsunamin. Ett litet tips är att unna dig själv eller någon av dina nära och kära mina kokböcker Matkärlek och Mera Matkärlek. Som du hittar billigast på Bokus.com eller kan beställa direkt av mig signerade! Det går oxå bra att beställa gamla tidningar…

bokusdubbel

Relaterat innehåll

snabbafisken

Snabba tisdagsfisken

Den här fiskrätten kom till en tisdag när eviga frågan ”vad-ska-vi-äta-till-middag” dök upp. Det fanns ett torskblock i frysen, ett paket fetaost i ky...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!