Snabba tisdagsfisken
- Energi: 614 kcal
- Protein: 35 gram/portion
- Fett: 51 gram/portion
- Kolhydrater: 4 gram/portion
Ingredienser
- 1 msk smör till formen
- 600 g fiskfilé i portionsbitar, lax, torsk eller annan vit fisk
- 150 g fetaost
- 3-4 soltorkade tomater, inlagda i olja
- 1 msk avjar
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar, nymald
- 1/2 dl persilja, finhackad
Gör så här
Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål. Hacka tomaterna med en vass kniv. Blanda tomaterna och övriga ingredienser med fetaosten. Och häll över fisken. Grädda i ungen på 175 grader i 20 minuter. Höj värmen de sista fem-tio minuterna. Känn efter med en kniv om fisken är klar. Servera med nykokt blomkål eller broccoli.
Fotograf: Anne Aobadia