Kokosstänger

Antal: 5 stycken

Ingredienser

  • 2 1/2 dl ekologiska kokosflingor
  • 3/4 dl krämig kokosmjölk
  • juice från 1/2 lime
  • 1 tsk vaniljessens (vaniljpulver gör kokossmeten brun)
  • ev sötning efter smak, jag använder lite steviadroppar
  • 4 msk ekologisk kakao (gärna RAW)
  • 1 dl kokosolja
  • sötning efter smak, jag använder lite steviadroppar

Gör så här

Rör ihop kokosflingor med kokos­mjölk, limejuice, vaniljessens och sötning. Platta ut till en cirka två centimeter tjock platta på smort bakplåtspapper. Skär stänger och ställ in i frysen.

När de stelnat så är de redo för chokladöverdraget. Smält kakao, kokosolja och even­ tuellt sötning i en kastrull och doppa sedan stängerna i chokladsmeten.

Lägg tillbaka i formen och frys in i fem minuter, upprepa några gånger. Förvaras kallt.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Åse Falkman Fredrikson

Relaterat innehåll

Kokostoppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala av det yttersta skalet från en apelsin och finhacka Bara det brandgula, inget vitt! Hetta upp en stekpanna och fräs ap...

Raw chokladmousse

Len och krämig raw mousse med en kraftig smak av choklad. Moussen har en bas av avokado och dadlar vilket gör den mjuk och krämig och bidrar med natur...

Kokoskonfekt

Värm försiktigt fettet så det blir flytande. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Häll i flytande kokosfettet och blanda ordentligt. Fyll e...

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

Pannacotta med kokos och lime

En supergod dessert perfekt till påsk! Paleo-gurun och kokboksförfattaren Birgitta Höglunds kombinerar favvo-smakerna kokos och lime i en härlig panna...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!